Onze reizen

Of je nu een rondreis boekt of één enkele accommodatie, bij Echt Portugal overnacht je altijd in een persoonlijk geselecteerde accommodatie. Vanwege de ligging en het warme welkom. Alle accommodaties zijn ‘family owned’ of ‘family runned’. De eigenaren zijn er trots op: dus helemaal Echt Portugal. Alle Portugal reizen uit ons aanbod zijn naar eigen wens aan te passen. Een nacht (tussentijds) verlengen is geen probleem. Of wil je de reis net iets anders, een eigen route, of nog rustiger reistempo, ook dat kan. Natuurlijk bieden wij ook vlucht en autohuur, op deze manier is jouw reis door Portugal geheel verzorgd, wel zo makkelijk.

In wat voor soort accommodaties verblijf je tijdens onze Portugal reizen?

Hotel:
Een hotel van Echt Portugal is altijd een familiebedrijf en heeft maximaal 40 kamers, zo blijft het persoonlijk. De ligging is altijd gunstig en bij aankomst wordt je warm welkom geheten. Na een heerlijke nacht in je comfortabele kamer kun je genieten van een uitgebreid ontbijt.

Quinta (Farmhouse):
Je logeert op een landgoed of een herenboerderij: Deze authentieke, kleinschalige accommodaties liggen verspreid door heel Portugal in een prachtige landelijke omgeving. Bij een verblijf in een van onze Quintas nodigt de eigenaar je ongetwijfeld uit om ’s morgens een kijkje te nemen bij het melken van de koeien, het rapen van de verse eieren of wellicht zelfs het scheren van de schapen. Of je kunt een rondleiding volgen en alles te weten komen over de wijn die men hier produceert: met name in de regio van de Port in het dal van de Douro kom je veel Quinta’s tegen waar je een bijzonder en comfortabel verblijf zult beleven. Maak kennis met het Portugese boerenleven!

Pousada:
Een Pousada is de Portugese benaming voor een meestal luxueus hotel dat vaak gevestigd is in een historisch gebouw zoals in een oud klooster, kasteel, landhuis en dergelijke, vergelijkbaar met de Spaanse Paradores. De kamers zijn zeer sfeervol ingericht, vaak met authentieke elementen. Vanaf het eerste moment zul je je hier thuis voelen. Maak een praatje met de eigenaren, volg hun tips op en ga erop uit in de omgeving. ‘s Avonds geniet je van een heerlijk diner dat vers voor je bereid wordt.

Bed and Breakfast:
Ontdek de Portugese gastvrijheid bij de mensen thuis. Je wordt er warm onthaald, vaak zelfs met thee/koffie en zelfgebakken lekkers. De meeste Bed and Breakfasts, in Portugal vaak Casa Rural genoemd, hebben ca. 4 tot 6 kamers en een gezellige zitkamer met open haard waar je met een goed boek kunt aanschuiven. Indien je een reis boekt o.b.v. onze Bed and Breakfast selectie verblijf je altijd binnen straal van 20-25 km van de genoemde plaats.

Guesthouse:
Vergelijkbaar met een Bed and Breakfast, kleinschalig en persoonlijk. Echter beschikt een guesthouse vaak over iets meer luxe, naast de lounge met open haard heb je ook een aparte ontbijtruimte, waar soms zelfs de gelegenheid wordt gegeven om ook te dineren.

En verder..
In Portugal bieden wij sfeervolle, landelijk gelegen accommodaties. ‘Back to the basics’ geniet je van het lokale leven, de natuur en de rust. Deze accommodaties vallen onder de noemer turismo rural en worden ook wel casa rural (landelijk huis) genoemd. Een vakantiehuis in Portugal heeft ook de naam pousada of quinta, of village house als het onderdeel is van een villadorp.