• Bezienswaardigheden

Porto e Norte

 
Wijngaard

Het ongerepte Noorden

In het Noorden van Portugal vind je natuurparken met ruige bergen, groene heuvels, rivieren, talloze beekjes en meren. De bekende rivier Douro slingert in de regio Norte door diepe valleien met prachtige wijngaarden tot hij uiteindelijk bij Porto mondt in de Atlantische oceaan.

Impressies

Op cultureel gebied is Noord-Portugal eveneens bijzonder. De regio herbergt vele historische plaatsen waar kleurrijke, traditionele feesten en festivals plaatsvinden waar ook jij als bezoeker welkom bent tijdens je vakantie in Portugal.

De regio Norte is onderverdeeld in de gebieden Minho en Trás-os-Montes. De Minho met natuurparken zoals het Parque Nacional da Peneda-Gerês is heuvelachtig en groen, met mooie valleien, middeleeuwse dorpjes, wijnbouwgebieden en ongerepte zandstranden. Je maakt hier kennis met het échte Portugal en de eeuwenoude tradities van de Portugezen met folklore en muziek die je op talloze feesten en markten tegenkomt. Trás-os-Montes is het minst bekende gebied en bevindt zich in het Noordoosten. Het groene, vruchtbare deel vind je ten Zuiden van de Douro. Het noordelijke deel bestaat uit een geïsoleerd, ruig gebied met hoogvlaktes en bergketens waar je nog boeren tegenkomt die met os en ploeg hun land bewerken. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan… dus ontdek en geniet van de rust en van het authentieke Portugal!

De wereldberoemde thuishaven van de Port bevindt zich eveneens in de regio Norte: Porto. Deze moderne en vooral charmante stad toont vele sporen uit een rijk verleden. Slenter door de smalle straatjes en langs de kade en ontdek de Porthuizen aan de andere kant van de Douro, of geniet tijdens een boottocht over de Douro van het prachtige plaatje van deze streek.

Locatie

Reizen

 • Cabo de Sao Vicente, Algarve, Echt Portugal, Portugal rondreis
  8,8

  13-daagse fly drive Indrukwekkend Portugal

  Op aanvraag

  Kennismaking met de Algarve & Alentejo

  • Kleurrijke vissersdorpjes
  • Het authentieke binnenland
  • Prachtige rotsformaties

  Deze fly drive Portugal neemt je mee naar het gevarieerde en kleurrijke zuiden van het land.