• Bezienswaardigheden

Lisboa, Estremadura & Alentejo

Echte mensen, echte reizen

 
Bom Jesus, Braga

Een historische streek

De provincie Estremadura ligt langs de Atlantische kust en herbergt vier van de belangrijkste historische monumenten van Portugal. De hoofdstad Lissabon (Lisboa) scheidt deze regio van de zuidelijk gelegen Alentjeo, een bijzonder aantrekkelijk gebied.

Impressies

De kuststreek Estremadura verloopt ongeveer van Lissabon tot aan Pombal. Hier vind je niet alleen schitterende, witte zandstranden en vele watersportmogelijkheden, maar vooral ook veel cultuur zoals het paleis van Mafra en de kloosters en abdijen van Alcobaça, Batalha en Tomar, die allemaal op de werelderfgoedlijst staan.

Ook Lissabon, de hoofdstad van Portugal, biedt een schat aan cultuur met haar kathedralen, indrukwekkende kloosters, bijzondere musea en prachtige middeleeuwse monumenten.

Tussen Lissabon en de Algarve ligt de Alentejo. Deze dun bevolkte regio bestaat uit golvende landschappen met graanvelden, wijnbouwgebieden, olijfboomgaarden en kurkeiken. De beste Portugese wijnen komen uit het noordelijke deel, waar een rit langs de wijnroute van de Alentejo zeker de moeite waard is. De witte dorpjes en bijzondere kastelen maken de Alentejo, vooral in combinatie met de rust en ruimte van deze streek, erg aantrekkelijk voor een bezoek tijdens je Portugal rondreis. Langs de Spaanse grens vind je een rotsachtiger landschap met prachtige slaperige kasteeldorpjes. De meest bekende stad is Évora, met een middeleeuws centrum, kathedralen, kloosters en kapellen. Aan de westkust van de Alentejo vind je authentieke kleine vissersdorpjes, badplaatsjes en prachtige stranden.

Locatie

Reizen

 • Monsaraz, Alentejo, Echt Portugal, autovakantie Portugal
  8,5

  8-daagse fly drive Puur Alentejo

  Vanaf € 825 p.p.

  Authentieke dorpjes & het uitgestrekte binnenland

  • Terug in de tijd...
  • Prachtige natuur
  • Gastvrije bevolking

  Deze fly drive Portugal neemt je mee naar de ongerepte Alentejo, een regio vol uitgestrekte landschappen en witte dorpjes. 

 • Cabo de Sao Vicente, Algarve, Echt Portugal, Portugal rondreis
  8,8

  13-daagse fly drive Indrukwekkend Portugal

  Op aanvraag

  Kennismaking met de Algarve & Alentejo

  • Kleurrijke vissersdorpjes
  • Het authentieke binnenland
  • Prachtige rotsformaties

  Deze fly drive Portugal neemt je mee naar het gevarieerde en kleurrijke zuiden van het land.