• Bezienswaardigheden

Centro de Portugal

Echte mensen, echte reizen

 

Zandstranden en culturele rijkdom

In centraal Portugal, de Beiras, vind je oneindige zandstranden, kleine vissersplaatsjes, luxe vakantieoorden, uitgestrekte vlakten en de Serra da Estrela, het hoogste gebergte van Portugal.

Impressies

De bekendste stad in deze regio is de universiteitsstad Coimbra met steile middeleeuwse straatjes. In Conimbriga vind je de grootste Romeinse opgraving van Portugal met prachtige, goed bewaarde mozaïekvloeren. Maar ook de rest van dit gebied herbergt een schat aan cultuur met Moorse kastelen, middeleeuwse vestingen en barokke kerken.

Beira Litoral
Aan de Portugese Zilverkust, de Costa de Prata, vind je de wellicht meest ongerepte baaitjes van Portugal en eindeloze zandstranden. De kustlijn is gekenmerkt door duinen en dennenbossen, terwijl je in het achterland uitgestrekte vruchtbare vlakten vindt en de stille Rio do Aveiro.

Beira Alta
Als je op je Portugal rondreis verder het binnenland in rijdt kom je heuvels en bergen tegen tot aan de Spaanse grens. Met de bijna 2.000 meter hoge Torre vind je in het gebied van de Serra da Estrela de hoogste bergen van Portugal. Het in Midden-Portugal gelegen gebergte verrast door een woeste schoonheid en oorspronkelijkheid, gecombineerd met lieflijke cultuurlandschappen.

Beira Baixa
Het lager gelegen deel van de Beiras is gekenmerkt door kurkeiken en olijfbomen, afgewisseld met historische kasteeldorpen. In deze ommuurde witte dorpjes lijkt het alsof de tijd stilstaat, en het uitzicht is weids en prachtig.

Locatie

Reizen

 • Lissabon, Alfama, Echt Portugal, Portugal vakantie
  8,9

  11-daagse fly drive Midden & Noord Portugal

  Op aanvraag

  Rustige binnenlanden & bruisende steden

  • Lokale tradities
  • Gastvrije bevolking
  • Lissabon & Porto

  Bezoek gedurende deze fly drive Portugal dé 2 steden; het gezellige Porto en de bruisende hoofdstad Lissabon.